Onder de Roos

Onder de Roos - week 8 2018 - 750 Roosendalers in kleur

Creatieve middag "750 Roosendalers in kleur" in ’t Trefpunt 

 

Op donderdagmiddag 15 februari leverden bewoners, familie en vrijwilligers in 't Trefpunt bij St. Elisabeth een bijdrage aan het project "750 Roosendalers in kleur", begeleid door kunstenares Peet Quintus. Iedereen kon laten zien wat voor hem of haar Roosendaal zo bijzonder maakt. Alle werkjes vormen samen een groot kunstwerk dat een mooie plaats krijgt in winkelcentrum De Roselaar. 

In eerste instantie was er wat aarzeling om de kwast te pakken en te gaan schilderen, maar na verloop van tijd zagen we alleen maar ijverige schilders! Er zijn 41 schilderijtjes gemaakt. Voor de muzikale sfeer trad het Nispens Vocaal met hun accordeons op.

Er is een leuk filmpje van deze middag gemaakt. Volg de link!

Dit bericht is geplaatst op: 21-02-2018

Onder de Roos - week 6 2018 - "Oh beestje toch... hoe kunnen ze het zo maken?"

Opening beleveniswand op De Laantjes eerste verdieping

De Laantjes eerste verdieping beschikt sinds januari over een beleveniswand. Met dank aan subsidiegelden t.w.v. 5.000 euro van de Rabobank hebben we deze unieke wand kunnen plaatsen. We zijn de Rabobank hiervoor zeer dankbaar!

 

Op dinsdag 30 januari werd de beleveniswand geopend. Marieke Bouwman hield een kort openingswoordje en vertelde onder andere dat deze beleveniswand het begin is. “Als het goed bevalt, komt er meer”, aldus Marieke. Bij de opening waren ook een vertegenwoordiger van de Rabobank en medewerkers van Art Design (de makers van de wand) aanwezig. Op de beleveniswand zijn koeien en een grasveld te zien. Op De Laantjes eerste verdieping wonen bewoners met dementie. Elke keer als zij langs de wand lopen, kunnen ze genieten van wat er te zien is.

Twee bewoners mochten het lint doorknippen en openden hierdoor officieel de beleveniswand. Na de opening kregen bewoners en genodigden koffie met gebak op de woongroepen.

De koe kan geaaid worden!

Dit bericht is geplaatst op: 30-01-2018

Onder de Roos - week 5 2018 - Diva Dichtbij op De Laantjes eerste verdieping

Diva Dichtbij: een ontroerende middag vol zang op De Laantjes  

Wanneer de wereld zich geleidelijk aan terugtrekt en de tijd al haast heeft afgedaan, is daar opeens een zangeres. Zij zingt de sterren vanuit de lucht, die vallen in je schoot. En opeens is daar het grote leven weer en stormen de herinneringen naar voren.

Deze tekst komt van Diva Dichtbij (www.divadichtbij.nl). Diva Anneke van Meurs bracht woensdagmiddag 24 januari een bezoek aan De Laantjes 2 t/m 6 om voor bewoners te zingen. 

Nicole van team Welzijn was erbij en vertelt dat bewoners in een halve kring zaten. De optredens van de diva werden, om het klein te houden, in de huiskamers van De Laantjes gehouden. De zangeres stelde zich eerst aan elke bewoner voor en zei dat ze voor hen kwam zingen. Zo tastte ze voorzichtig af hoe de bewoners op haar reageerden. 

Daarna begon ze te zingen, eerst voor iedereen in de huiskamer, daarna per bewoner. Voor iedereen herkenbare liedjes als Que sera sera en Het Dorp kwamen voorbij.

“Het was ontroerend om te zien hoe er echt contact ontstond tussen bewoners en de zangeres”, vertelt Nicole. “Soms was het zelfs best emotioneel, maar op een goede manier. Het was ook erg mooi om te zien hoe betrokken iedereen was, zowel bewoners, familie als collega’s. Collega Evelien vertelde me nog hoe bijzonder het is dat een kleine reactie van een bewoner zoveel indruk op ons allemaal kan maken. Er waren bewoners bij die de zangeres maar liefst drie keer bedankten.

Dit bericht is geplaatst op: 24-01-2018